HACCP Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları Sistemi

 

HACCP yani Tehlike Analizi Kritik Kontrol Noktası, güvenli gıda üretimine engel olabilecek tehlikelere ilişkin önlenmesi ya da kontrol altına alınması için uygulanan bir sistemdir.

HACCP, küçük bir kafe ya da restorandan büyük gıda üretim firmalarına kadar birçok kuruluş için uygulanabilir bir sistemdir. Dünya çapında kabul görmüş bazı kuruluşlar için zorunlu tutulan bir gıda güvenliği sistemidir.

HACCP - Tehlike Analizi Kritik Kontrol Noktalarının Temel İlkeleri

- Kaliteli üretim için tehlike analizi yapılmalı
- Kritik kontrol noktaları belirlenmeli
- Kritik limitler belirlenmeli
- Kritik kontrol noktalarının takip edilebilmesi için sistem kurulmalı
- Gerekli durumlarda düzeltici faaliyetler gerçekleştirilmeli
- Kontrol prosedürleri oluşturulmalı
- Tüm süreci ve prosedürleri kayıt altında tutabilmek için dokümantasyon sistemi kurulmalı

Güvenli gıda üretimi yaptığını ispatlamak isteyen kuruluşların tercih edebileceği HACCP sistemi belgelendirme işlemleri için bize ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU YAPIN

HACCP Sertifikası İçin Başvuru Yapın...

DETAYLAR