Helal Sertifikası, Müslüman tüketiciler için kabul edilebilir gıda ve tüketim ürünlerinin üretildiğinin denetimlerle ispatlanması sonucu verilen bir belgedir. Helal sertifikası, birçok gıda işletmesi için verilebilir bir belgedir.
- Restoranlar
- Kafeler
- Et, Tavuk, Balık Ürünleri, Katkı Maddeleri, Baharat Üretimi Yapan İşletmeler
Genel olarak Helal Sertifikası Gereklilikleri:
- Hammadde kabulden, son ürünün satışına kadar geçen tüm işlemler İslami gereklilikleri karşılamak zorundadır.
- İslami şartlara uymayan işlemler ve haram olarak kabul edilen ürünler kesinlikle kullanılmamalıdır.
- İçeriğinde kullanılan ürünlerin İslami şartlara uyması dışında; işyeri temizliği, insani gereksinimler, sağlık gereklilikleri de sağlanmalıdır.
Helal Sertifikası Hakkında tüm Merak Ettikleriniz İçin Bize Başvurabilirsiniz...